Naabrid sõdivad puudega lapse invalifti vastu (23)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Lausil on raske 14-aastast tütart süles tuppa viia.
Kaja Lausil on raske 14-aastast tütart süles tuppa viia. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kuressaares soovib liitpuudega tütre ema rajada kortermajja invalifti, see plaan aga naabritele ei sobi.

Praegu veab Kuressaares elav Kaja Laus 14-aastast tütar trepist alla ja üles süles, kuid naine loodab leida lahenduse, mis tema tervist säästaks, kirjutab Meie Maa. Trepitõstuki paigaldamiseks on maja trepikoda liiga kitsas ja ohutut kaldteed pole võimalik rajada.

Invalifti paigaldamiseks on vaja nii projekti kui majanaabrite nõusolekut, kuid naabrid pole nõus maja ette paigaldatava invaliftiga, sest peavad seda inetuks ja maja fassaadi rikkuvaks.

«Majaelanikud pakkusid alternatiivse lahendusena välja kasutada maja otsapoolset akent. Selle võimaluse Kaja välistas kategooriliselt,» ütles Sepa 6 korteriühistu esimees Kadri Laid.

Majarahvas ei soovi invalifti trepikoja kõrvale.
Majarahvas ei soovi invalifti trepikoja kõrvale. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Lausi  sõnul ei ole see lahendus korteri planeeringut vaadates hea, sest ta peab  väga pikalt läbi korteri sõitma. «Pean sõitma pliidist mööda. Talvel on mul hommikuti enamasti tuli pliidi all. Kas see on ikka piisavalt turvaline? Kuigi uks võimaldaks seda. Aga mingi naaber ei tule mulle seda ütlema, kuidas me peaksime liikuma,» seletas Laus. Kui otsaaken on alles vahetatud, siis maja ees olevad aknad alles vajavad vahetamist.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles