Contra ja Nemvalts saavad «Järje hoidja» auhinna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiste aabits.
Poiste aabits. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Keskraamatukogus tähistatakse 1. aprillil rahvusvahelist lasteraamatupäeva ja kell 12 antakse keskraamatukogu suures saalis selleaastane auhind «Järje hoidja» Urmas Nemvaltsile ja Contrale.

Auhinnaga «Järje hoidja» tunnustatakse 2010. aastal ilmunud ja Tallinna keskraamatukogus ka möödunud aastal enim loetud eesti laste- või noorteraamatu autoreid, sellega tänatakse neid kui järjepidevuse hoidjaid lastele väärt lugemisvara pakkumisel, vahendas raamatukogu pressiesindaja.

Kõige populaarsemaks raamatuks Tallinna keskraamatukogu väikeste lugejate hulgas osutus 2010. aastal kirjastuses Grenader välja antud Urmas Nemvaltsi ja Contra «Poiste aabits». Kuigi «Poiste aabits» on nime poolest poistele mõeldud, siis kindlasti on seda tore lugeda ka tüdrukutel. Aabits on lõbus nii luuletuste kui piltide poolest.

Tänuüritusel osalevad ka Tallinna Reaalkooli 2. klasside õpilased, kes on eelnevalt ka ise aabitsa teemal mõtteid kirja pannud ja pilte joonistanud. Parimaks hinnatud joonistused kingitakse Contrale ja Urmas Nemvaltsile.

Tallinna keskraamatukogu tunnustab laste ja noorte hulgas populaarseid eesti autoreid juba kuuendat aastat, alates 2009. aastast kannab auhind nime «Järje hoidja». Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Ene Sepp raamatu «Medaljon» (2010), Aino Pervik raamatu «Paula sõidab kevadet vaatama» (2009), Ketlin Priilinn «Peaaegu Tuhkatriinu» (2008), Aarne Mägi ja Aare Toikka raamatu «Ruudi» (2007), Lea Arme raamatu «Duubeltüdruk» (2006) ning Andrus Kivirähk raamatu «Limpa ja mereröövlid» (2005) eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles