Politsei pidas kinni Pärnumaal enam kui 180 km/h kihutanud Läti kodaniku (6)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruse mõõtmine.
Kiiruse mõõtmine. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei pidas pühapäeva õhtul Pärnumaal kinni kiirust ületanud ning seejuures väikelast vedanud 28-aastase Läti kodaniku, kes ühtlasi esitas korrakaitsjatele ka võltsitud juhiloa.

Politsei pidas kihutanud juhi kinni Pärnumaal Are vallas, kus tema kiiruseks mõõdeti 90 km/h alas enam kui 180 km/h.

Kui politseinikud sõiduki kinni pidasid, esitas selle roolis olnud 28-aastane mees korrakaitsjatele Suurbritannias väljastatud juhiloa. Kontrollimisel selgus, et juhtimisõigus mehel siiski puudub, sest Suurbritannias talle juhiluba väljastatud ei ole.

Samuti tuvastas politsei, et lisaks suurele kiiruseületamisele ja juhtimisõiguse puudumisele vedas mees autos ka lubatust rohkem inimesi – koos temaga viibis sõidukis kokku kuus inimest, kellest üks oli nõuetekohase turvavarustuseta kaheaastane laps.

«Sõidukit juhtinud mehe näol oli tegemist Läti kodanikuga ja politseile sõnas seltskond, et kiirustati Tallinna sadamasse,» täpsustas Lääne prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak Postimehele.

Politsei pidas mehe väärteokorras kinni sõidukiiruse ületamise ja juhtimisõiguseta sõitmise eest. Lisaks alustati kriminaalmenetlust võltsitud dokumendi kasutamise eest. 

25 päeva arestikambris

Mehe suhtes alustati väärteomenetlust liiklusseaduse paragrahvide järgi, mis käsitlevad sõitjate ja veose veo eeskirjade rikkumist, piirkiiruse ületamist ja juhiloata sõitmist. Karistused nende rikkumiste eest erinevad. Niivõrd suured kiirusületamise eest võib karistada rahatrahviga kuni 1200 eurot või arestiga. Juhiloata sõidu eest võib karistus ulatuda kuni 1200 euro suuruse rahatrahvini ning sõitjate veoks ettenähtud nõuete rikkumise eest võidakse määrata rahatrahv kuni 400 eurot.

Tänasel istungil otsustas kohus, et järgmised 25 päeva peab Läti kodanik veetma Eestis arestikambris. «Kui ta 25 päeva arestis ära on olnud, võib ta kodumaale naasta,» märkis Gonjak. 

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremees sõnas, et niivõrd suur piirkiiruse ületamine seejuures veel sõidutades väikelast, näitab juhi äärmist hoolimatust nii iseenda, oma kaasreisijate kui ka teiste liiklejate suhtes.

«Autoroolis on juhil reageerimiseks ja õigete otsuste vastuvõtmiseks mõned sekundid ja sellise kiiruse puhul veelgi vähem, mistõttu on õnnetuse ärahoidmine väga raske, eriti veel juhil, kellel puudub sõiduki juhtimiseks ka vastav väljaõpe,» sõnas Peremees.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles