Maksude avalikustamisega ümbrikupalga vastu

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Palts.
Mait Palts. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kaubandus-tööstuskoja küsitluse järgi peab üle 70 protsendi vastanud ettevõtjatest tasutud tööjõumaksude avalikustamist vajalikuks, et võidelda ümbrikupalkade vastu, ning 58 protsenti vastanutest on valmis oma tehingupartnerit vahetama, kui tekib kahtlus, et makstakse ümbrikupalka.

Aprillis vastas kaubandus-tööstuskoja liikmete küsitlusele 53 protsenti, et kui ettevõtjad loobuksid tehingupartneritest, keda kahtlustatakse ümbrikupalga maksmises, oleks sellel suur või väga suur mõju konkurentsitingimuste paranemisele. Viiendiku ettevõtjate hinnangul oleks selle mõju väike või olematu.

«Üha rohkem on näha, et ka ettevõtjad tegutsevad selle nimel, et saavutada turul aus konkurents,» ütles kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts pressiteates. «Paljud tõid küsitluses esile, et riigi kontroll võiks olla veelgi tõhusam, kuid väga oluliseks peetakse ikkagi teavitustööd, ja seda nii ettevõtja kui ka töötajaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles