Koolidirektor: süda valutab

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18 aasta eest Krabile direktoriks tulnud Ale Sprenk võttis kohusetundest kätte ja lõi sulgemisele määratud väikesest maakoolist erakooli lastele, kelle kodune olukord on sedavõrd võimatu, et koolihariduse omandamiseks on neil parem õppida perest eemal.
18 aasta eest Krabile direktoriks tulnud Ale Sprenk võttis kohusetundest kätte ja lõi sulgemisele määratud väikesest maakoolist erakooli lastele, kelle kodune olukord on sedavõrd võimatu, et koolihariduse omandamiseks on neil parem õppida perest eemal. Foto: Sille Annuk

Krabi kooli direktor Ale Sprenk (51) on elupõline Võrumaa Varstu valla elanik, kes jagab end kolme rolli vahel: veab keerulistele lastele mõeldud erakooli, kohalikele lastele mõeldud Varstu kooli ning juhatab ka vallavolikogu. Ühest rollist ütleb ta sügisest vabatahtlikult lahti, teine kukub ära riigi otsuse tõttu.

Krabi kool kuulus varem Varstu vallale, miks otsustasite kolm aastat tagasi selle üle võtta ja erakooliks teha?

See oli möödapääsmatu. Mina tulin 18 aastat tagasi siia Krabi kooli sulgema, aga kui ma nägin, kui vahva seltskond siin on, siis tuligi idee, et tegelikult on terve hulk lapsi, kes vajaksid tuge põhihariduse omandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles