Komisjon ennustab Eestile tänavu puudujääki

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Jüri Ratas (vasakul) ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker
Eesti peaminister Jüri Ratas (vasakul) ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker Foto: JOHN THYS/AFP

Euroopa Komisjon esitas eile soovitused, mis sisaldavad igale liikmesriigile mõeldud majanduspoliitilisi suuniseid kuni 18 kuuks. Eesti puhul märgiti, et riigieelarve võib juba sel aastal puudujääki langeda.

Eestil soovitatakse eelarvepoliitikas järgida stabiilsuse ja kasvu pakti ennetava osa nõudeid. See tähendab, et 2018. aastal tuleks kinni pidada keskpika perioodi eelarve-eesmärgist. Eestil on tänavu struktuurne ülejääk 0,2 protsenti ja 2018. aastal struktuurne puudujääk 0,5 protsenti SKTst, mis jääb keskpika perioodi eelarve-eesmärgi piiresse.

Samas Euroopa Komisjoni ühtse metoodika alusel tehtud eelarvepositsiooni hinnangu järgi prognoositakse Eestile siiski tänavuseks puudujäägiks 0,1 protsenti SKTst ja 2018. aastaks 0,9 protsenti SKTst, mis on suurem defitsiit kui seatud keskpika perioodi eelarve-eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles