Oodatud on kõik, kel laulud-tantsud selged

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tõnismäe reaalkooli mudilaskoor (pildil) tegutseb Inna Rüü juhtimisel.
Tallinna Tõnismäe reaalkooli mudilaskoor (pildil) tegutseb Inna Rüü juhtimisel. Foto: Erakogu

Kuu aja pärast kogunevad Tallinna noorte laulu- ja tantsupeo proovidesse umbes 30 000 laulja ja tantsija seas tuhatkond vene emakeelega kooride, orkestrite ning tantsurühmade last ja noort.

Tallinna Tõnismäe reaalkooli direktor Niina Sõtnik ütles uhkusega, et tema juhitavast koolist on Eesti noorte laulupeole minemas kaks koori, kokku 82 last. See on teine suur pidu, kuhu selle vene emakeelega õpilastega kooli koorid üle mitmekümneaastase pausi lähevad.

Direktor meenutas, et selle kooli ajaloos oli koorilaulu traditsioon 1960.–1980. aastatel üle Eesti tuntud, kui koolis töötas koorijuht ja muusikateadlane John Tungal. Kui kooli tuli muusikaõpetajaks noor koorijuht Inna Rüü otse muusikaakadeemiast, sai koorilaul Tõnismäe reaalkoolis taas hoo sisse. «Olen ise lapsepõlves laulupeol osalenud, aga oma kooriga esimest korda peole minnes ikka kartsin,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles