Õhuvägi lennutab Kevadtormil 20 lennuvahendit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuvägi lennutab Kevatormil 20 lennuvahendit
Õhuvägi lennutab Kevatormil 20 lennuvahendit Foto: Kaitsevägi

Õhuvägi rajas Kevadtormil ööpäevaringselt töötava juhtimiskeskuse, kokku osaleb õppusel 20 lennuvahendit, millest üle poole on kopterid.

Õhuväe staabiülema kolonelleitnant Toomas Susi sõnul on Kevadtormil õhuväe esmaseks ülesandeks toetada maaväe tegevust õhutõkestuse, -toetuse ja luure- või transpordilennukitega, teatas kaitseväe peastaap.

«Et kõiki vajadusi rahuldada, peab õhuväel olema toimiv juhtimissüsteem, mille keskseks osaks ongi õppuseks loodud juhtimiskeskus,» ütles kolonelleitnant Susi. «Meie jaoks on oluline valitseda õhuruumi.»

Kokku osaleb õppusel Kevadtorm 20 lennuvahendit, millest üle poole on kopterid. Lisaks lendab õhuruumis mitmeid erineva suurusega mehitamata õhusõidukeid. Õppuse intensiivsematel aegadel võib kooraga õhus olla üle poole neist vahenditest.

Staabiülem lisas, et asendamatud on teisedki elemendid, nagu maaväe üksuse juures tegutsevad õhuväe ja taktikalised tulejuhid, radaripostide võrgustik ja õhuoperatsioonide juhtimiskeskus, kus luuakse pilt kõigest, mis meie õhuruumis toimub. Samuti tuleb kolonelleitnant Susi sõnul mainida NATO Itaalias paikneva mobiilse õhuväe juhtimiskeskuse õppuseks Eestisse saabunud meeskonda, kes toetab eestlasi dünaamiliste õhk-maa-tüüpi operatsioonide läbiviimisel.

Kokku osaleb õppusel Kevadtorm 20 lennuvahendit, millest üle poole on kopterid. Lisaks lendab õhuruumis mitmeid erineva suurusega mehitamata õhusõidukeid. Õppuse intensiivsematel aegadel võib korraga õhus olla üle poole neist vahenditest.

Lisaks lennuvahenditele ja õhuväe juhtimissüsteemile osaleb Kevadtormil veel Ämari lennubaas ning ajutine tugibaas Tapal. Õhuväe koosseisus tegutseb Tapal ka Poola õhutõrjerakettide üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles