Kinnisvaravaidlus viis ärimees Kilgi ja skulptor Kangro kohtusse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil skulptor Tauno Kangro.
Pildil skulptor Tauno Kangro. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pikalt kestnud kinnisvaravaidlus Tallinna vanalinnas Uuel tänaval asuva hoone osas viis ärimees Rein Kilgi ja skulptor Tauno Kangro kohtusse, mis on käivitanud kaasuses eelmenetluse.

Vaidluse keskmes olevast majast kuulub Tauno Kangrole korteriomand number 1 ning Rein Kilgile korteriomand number 2. Ühiskasutatavad pinnad on poolte kaasomandis ning kokkuvõtlikult ongi vaidlus kaasomandis olevate pindade, sealhulgas õueala osas.

Kohtusse esitatud materjalidest nähtub, et Kilk soovib muu hulgas takistuseta juurdepääsu kaasomandis olevatele keldrikorruse ruumidele, määrata kindlaks kasutuskord parklakohtade osas, keelata takistuste tegemine juurdepääsuks parklakohtadele ning kohustada Kangrot puhastama õueala prügist, vallasasjadest, ehitusmaterjalist ja nii edasi.

Samuti soovib Kilk kohustada Kangrot lammutama õuealale ebaseaduslikult ehitatud paviljon, kohustada tuntud skulptorit taastama vahelagi, taastama abiruumid ja trepp, keelata Kangrol väidetavalt ebaseaduslikult ehitatud paviljonis iseseisev majandustegevus. Samuti soovib Kilk kahju hüvitamist ka kasutuseeliste väljamõistmist.

Kangro on omakorda esitanud Kilgi vastu kaasomandis olevate ruumide ja õueala kasutuskorra kindlaksmääramise nõude.

Praegu käib kohtus eelmenetlus ning näiteks on kohus 12. juuniks määranud sündmuskohal paikvaatluse ning 19. septembriks on paika pandud eelistung, et seejärel juba minna üle kohtuistungile ja lõpetada asja arutamine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles