Edgar Savisaare terviseekspertiis valmib lähinädalatel

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ning tema ustav toetaja, kunagine Lasnamäe vanem ja nüüdne riigikogu liige Olga Ivanova mullu augusti lõpus neid toetavasse linnaossa rajatud Tondiloo pargi avamisel.
Edgar Savisaar ning tema ustav toetaja, kunagine Lasnamäe vanem ja nüüdne riigikogu liige Olga Ivanova mullu augusti lõpus neid toetavasse linnaossa rajatud Tondiloo pargi avamisel. Foto: Alar Truu

Harju maakohtusse jõudnud esialgse info järgi valmib Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud ja korruptsioonis süüdistatud Edgar Savisaarele määratud terviseekspertiis 9. juuniks.

Harju maakohtu pressiesindaja Janar Filippovi sõnul valmib ekspertiis Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis 9. juuniks, kui ei teki mingeid ootamatuid takistusi. Nii on ka jõus esialgne plaan alustada asja kohtulikku arutelu 12. juunil. Filippovi sõnul on kõiki menetlusosalisi sellest ka teavitatud.

Savisaare kaitsja on esitanud kohtule taotluse, et saada teada, kes tema tervislikku olukorda hakkavad ekspertiisiasutuses hindama. Kohus seda infot ei avaldanud.

«Kohus seda ka tegelikult ei tea ega plaani hakata välja uurima,» lausus Filippov ja kinnitas, et samas on süüdistataval alati kriminaalmenetluse seadustiku järgi õigus taotleda eksperdi taandamist. Kohtule on teada vaid komisjoni esimees. Ekspertide nimed saab Savisaar teada siis, kui ta ekspertiisi saabub.

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) direktor Üllar Lanno hindas aprilli algul, et ekspertiis võib aega võtta neli kuni kaheksa kuud. Lanno selgitas, et esialgne hinnang sai antud ilma mingeid andmeid ja ekspertiisimäärust veel nägemata.

«Kui materjal saabub majja, eksperdid on ju juba üle kuu saanud sellega tutvuda, ning selle pinnalt saab teha uusi otsuseid,» lausus ta.

Lanno lisas, et iga ekspertiisi puhul, mis on seotud inimese tervisega, tutvutakse nii materjali kui ka kohtutakse inimese endaga. Küsimusele, kas komisjoni võib kuuluda ka mõnda poliitilisse erakonda kuuluvaid inimesi, vastas Lanno, et EKEI ei ole poliitiline organisatsioon. «Meil ei ole ühtegi poliitilist kuuluvust siin,» rõhutas ta.

Eksperdid peavad Harju maakohtu määrusega vastama küsimustele, kas Savisaar on parandamatult raskesti haigestunud ja kas ta on sel juhul võimeline osalema kriminaalmenetluses ja kandma karistust.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles