Mihhail Korb on vastuoluliste avaldustega silma paistnud ka varem (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb
Mihhail Korb Foto: Elmo Riig

Eesti NATOsse kuulumise teemal vastuolulisi avaldusi teinud riigihalduse minister Mihhail Korb (Keskerakond) on vastukäivate ja ühiskonnas hämmingut tekitanud avaldustega silma paistnud ka varem.

Mullu 14. juunil jättis Korb koos kuue teise riigikogu Keskerakonna fraktsiooni saadikuga andmata oma hääle juuniküüditamise aastapäeva teemalisele avaldusele.

Korb selgitas toona oma hääletamata jätmist sellega, et parlamentide avaldused ei aita kaasa taoliste sündmuste ärahoidmisele tulevikus.

«Ma arvan, et neid sündmusi tuleb mäletada ja neist lastele rääkida. Kuid olulisem on rakendada kõik jõupingutused selle nimel, et midagi sellist enam ei korduks ja keegi ei langeks enam poliitiliste ambitsioonide ohvriks. Sellele ei aita kaasa parlamentide avaldused ja kaunisõnalised pressiteated. Samamoodi ei tahaks ma seda, et Eesti parlament võtaks 9. mail vastu avalduse võidupüha puhul. Mineviku meenutamine ei peaks toimuma mitte deklaratsioonide vahendusel, vaid kooliõpikutes ning lähedaste keskel,» ütles Korb mullu juunis.

2014. aasta mais asus Korb kaitsma toonase Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare valimisreklaame, mida linnavalitsus ise linnaelanike teavituskampaaniaks nimetas.

«Kodanikke on vaja teavitada. Ma ei saa aru, kus tuleb selline probleem, et kodanike teavitamisele peale kulutatud raha on valesti kulutatud. Paraku ei ole midagi teha, abilinnapead ja linnapead on linna esindajad ja nende ametkonnad esindavad ennast ja linna. Mis siis teha, kahjuks see on,» rääkis keskerakondlane Korb Äripäeva teatel.

Erakondade rahastamise järelevalvekomisjon (ERJK) tunnistas enne 2013. aasta valimisi toimunud kampaania «Tallinn liigub» ja Hiiu staadioni reklaami Edgar Savisaare valimiskampaaniaks ja nõudis üle 116 000 euro tagasimaksmist linnale. Samale seisukohale jõudis ka riigikogus, kes jättis rahuldamata. Savisaare kaebuse ERJK ettekirjutuse peale

Riigikogu keskerakondlasest liikme Valeri Korbi 36-aastane poeg Mihhail Korb alustas oma karjääri Kohtla-Järve linnavalitsuses, kus ta töötas aastatel 2001-2004 majandusspetsialistina. Tema isa Valeri Korb oli sel ajal Kohtla-Järve linnapea ja volikogu esimees.

Aastatel 2004-2005 oli Mihhail Korb Tallinna Mustamäe linnaosavalitsuse eelarvespetsialist.

Korbi poliitiline karjäär sai tuule tiibadesse 2005. aastal, kui temast sai Kristiine linnaosavanem. Seda ametit pidas ta 2011. aastani, kui ta asus Kesklinna vanema ametikohale. 2014. aastal sai temast riigikogu liige ning eelmise aasta lõpus riigihalduse minister.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles