Rail Baltic polariseerib Eesti ühiskonda (7)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetus Rail Balticule
Toetus Rail Balticule Foto: graafika: Alari Paluots

Postimehe ja BNSi tellitud värske uuring kinnitab, et ühiskond on Rail Balticu projekti suhtes järjest enam polariseerumas, Tartu Ülikooli sotsiaalpsühholoogia lektor Avo-Rein Tereping ning transiidi- ja majandusekspert Raivo Vare näevad sellel hulga põhjuseid.

Kantar Emor küsitles mais veebiintervjuude käigus 1109 inimest, ja küsimusele, kas te toetate Rail Balticut, vastas jaatavalt 44 protsenti inimestest, sellal kui vastu oli 40 protsenti. 16 protsendil puudus selge seisukoht.

Pooldajatest 44 protsendi hinnangul on Rail Baltic majanduslikult kasulik, teine toetamise argument oli sellise transpordiviisi keskkonnasäästlikkus. Vastastest ligi pooled pidasid Rail Balticut majanduslikult või siis keskkonnale kahjulikuks. Sellal kui meeste hulgas on pooldajaid 49 protsenti ehk selge enamus, on naiste hulgas enamuses raudtee-ehituse vastased – 42 protsenti 39 protsendi vastu.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles