Kuressaare tänavafestivaliga läheb Saaremaal suvi lahti

Raul Vinni
, Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa elanik Harry Kõrvits kavatseb igal juhul minna festivalile. Seda enam, et nende pere peetav Kure kohvik asub festivali tulipunktis.
Saaremaa elanik Harry Kõrvits kavatseb igal juhul minna festivalile. Seda enam, et nende pere peetav Kure kohvik asub festivali tulipunktis. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Saaremaa turismisuvi, mida täidab umbkaudu 500–600 üritust, saab avalöögi sel nädalavahetusel. Viiest mitmepäevasest üritusest on omalaadne esimest korda toimuv Kuressaare tänavafestival.

Laupäevaks on Saaremaa pealinna tänavatele oodata ligi paarisada tegevust või tegijat. Mitukümmend tänavatoidu- ja joogi pakkujat, mitukümmend muusikut, tantsijat, teatri- ja kunstitegijat. Kesklinna tuuakse liivarand ja valmib kaheksa meetri kõrgune seinamaaling. Lastele tulevad külla loomad ja valitakse Kuressaare kõige ilusam koer. Rõhk on sõnal «kõige», sest osa võivad võtta ka kõik krantsid, mitte vaid keeruliste nimede ja kilomeetripikkuste sugupuudega tõukoerad. Avatakse linna suurim täika ja pühapäeval  garaažimüük, kus juba 30 osalejat.

Igal alal on kohal tipptegijaid nii Mandri-Eestist kui ka Saaremaalt. Keskväljakul saab traktorikärust pealava, kus astuvad üles näiteks Jaan Tätte, Zebra Island, Kristel Aaslaid ja Sander Mölder, aga ka Sõrve kandi folkbänd Küi; pargis mängib puhkpilliorkester Rootsist. Lisaks hulganisti kohalikke muusikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles