Uus hullus: veganid sunnivad lemmikloomi taimetoitlasteks (8)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: SCANPIX

Algul hakkasid veganiks suured inimesed ise. Siis hakkasid suured inimesed tegema veganiks oma lapsi. Nüüd on suured inimesed jõudnud järjega lemmikloomadeni. Neistki teevad nad veganid.

Rahvusvahelises kaubanduses tegutsev Viktor Vinogradov on enda sõnul 98 protsenti vegan, aga tema koer ja kass – nemad on üdini veganid. Sajaprotsendiliselt. Kui endale lubab Vinogradov vahel erandeid, olgu paar tilka piima kohvi sisse või mõne juustuviiluga saia, siis tema lemmikud küll pattu ei tee. Seitsmeaastane krants on koguni niivõrd meelekindel, kirjeldab peremees, et on minetanud pärast veganiks saamist igasuguse huvi isegi põõsaste alla loobitud kontide vastu. Varem, kui krants liha sõi, oli ta kõik maas vedelevad kondid hambusse haaranud ega kavatsenudki neid loovutada. Ent kaks ja pool aastat tagasi läks koer üle peamiselt keedetud riisist ja tatrast koosnevale menüüle ning viimase aasta on saanud välismaalt tellitud veganitoitu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles