Kihnu lähedal madalikule sõitnud laev pukseeriti Pärnu lähedale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu lähedal jäi 31. märtsil madalikule kaubalaev Listervik.
Kihnu lähedal jäi 31. märtsil madalikule kaubalaev Listervik. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Neljapäeva hommikul Kihnu saare lähedal madalikule sõitnud kaubalaev Listervik pukseeriti õhtul Pärnu lähedale ja ootab teist laeva, millele last ümber laadida.

«Gibraltari lipu all sõitnud laev seisab Sorgust veidi ida pool ohutus kohas jääs,» ütles veeteede ameti pressiesindaja Malle Lõhmus Postimees.ee’le.

«Laevale oodatakse tuukreid ja klassifikatsiooniühingut, mis otsustab asjade edasise käigu. Uppumisohtu laeval ei ole,» lisas Lõhmus.

Praegu on veel lahtine, kuhu laev pärast lasti ümberlaadimist liigub, kuid tõenäoliselt kas Ventspilsi või Riiga, kuna seal asuvad lähimad remondikohad.

«Õnnetusest on informeeritud ka laeva lipuriiki Gibraltarit ning veeteede amet kogub õnnetuse kohta jätkuvalt andmeid,» lisas Lõhmus.

Neljapäeval kella 10 ajal saabus piirivalvebüroo merevalvekeskusele teade, et Kihnu lähedal asub kaubalaev, mis on madalikul kinni ja on vigastatud. Kella 20.45 ajal pääses laev puksiiri abiga lahti.

Pärnust Rootsi Karlshamni teel olnud laevas oli kaheksa meeskonnaliiget ning lastiks olid puidugraanulid. Laevakere vigastus asub paremas poordis ja tekkis tõenäoliselt laeva kokkupuutel merepõhjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles