Inspektsioon uurib Tallinna prügiveo seaduslikkust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BWMi asemel veavad Nõmmel jäätmeid Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse autod.
BWMi asemel veavad Nõmmel jäätmeid Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse autod. Foto: Georg Kõrre

Keskkonnainspektsioon alustas täna haldusmenetlust, et selgitada Tallinnas Nõmme linnaosas toimuva korraldatud jäätmeveo vastavust jäätmeseaduse nõuetele. 

«Küsimus on eeskätt osaühingu Baltic Waste Management (BWM) ja Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse (TJT) allhanke lepingu ulatuses, milliseid kohustusi see lepingupooltele ette näeb. Hetkel on see ebaselge, sest tegu on suulise lepinguga ning on kahtlus, et allhankega üritatakse varjata tegeliku korraldatud jäätmeveo üleandmist linna ettevõttele,» ütles keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

«Kuna linnavalitsuse ja asutuste selgitused lepingute ja jäätmekorralduse osas on vastuolulised, saadab inspektsioon Tallinna keskkonnaametile, Tallinna Jäätmekeskusele, TJT-le ja osaühingule BWM kirjaliku päringu, milles palub selgitada lepingute sisu, allhanke ulatust ning vastavust jäätmeseaduse nõuetele,» lisas ta.

Pärast asjaolude täpsustamist selgub inspektsiooni poolse haldussunni rakendamise vajadus, arvestades prügiveo kui elutähtsa teenuse  toimivust.

Lisaks on keskkonnainspektsioonil osaühingu BWM suhtes käimas väärteomenetlus, mis on seotud loata tegevusega käesoleva aasta 1 märtsist kuni 11. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles