Kiltsi lennuväli on kavas lennukorda seada (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiltis lennuväljal toimetavad praegu peamiselt kiirendushuvilised, kuid on lootus, et peagi saavad endisel sõjaväelennuväljal maanduda ka hobilendurid.
Kiltis lennuväljal toimetavad praegu peamiselt kiirendushuvilised, kuid on lootus, et peagi saavad endisel sõjaväelennuväljal maanduda ka hobilendurid. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Kiltsi lennuväljal Haapsalu lähistel on aastaid korraldatud kiirendusvõistlusi ja muid lennunduskaugeid üritusi. Nüüd aga on plaanis see esialgu niipalju korda teha, et seal saaksid maanduda hobilendurid, kaugemas tulevikus tahetakse alustada ka äritegevusega.

Läinud sügisel võtsid Haapsalu linn, Ridala vald ja Kiltsi lennuvälja omanik Kaitseliit vastu põhimõttelise otsuse, et teevad lennuvälja nii korda, et seda saaks kasutada visuaallendudeks.

Viimastel aastatel on lennuvälja kasutatud kiirendusvõistlusteks, ka on seal maandunud USA ründelennukid. Selleks et vana sõjaväelennuväli lennuväljana registreerida, tuleb sellele elu uuesti sisse puhuda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles