Haigekassa plaanib hakata rahastama ravitulemust (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äriühingute laenudest oli novembri lõpus maksepuhkusel 1,1 miljardit eurot, eluasemelaene 510 miljonit eurot.
Äriühingute laenudest oli novembri lõpus maksepuhkusel 1,1 miljardit eurot, eluasemelaene 510 miljonit eurot. Foto: SCANPIX

Haigekassa teeb ettevalmistusi, et asendada senine n-ö tükipõhine eriarstiabi vastuvõttude ostmine mudeliga, kus tähtis pole mitte vastuvõttude arv, vaid lõplik ravitulemus.

«Paindlikuma tervishoiuteenuste ostmise korraldusega on võimalik välja arendada süsteem, mis eelkõige ostab raviteenuseid tulemuse põhiselt,» kirjutas haigekassa juht Tanel Ross asutuse blogis. See tähendab, et patsiendi ravi moodustab terviku, kus tulemusi mõõdetakse patsiendi tervisetulemi põhjal, mitte teenuse osutamise põhjal.

Näiteks infarktiga patsiendi ravi sisaldab nii haiglasse jõudmist, ägeda haiguse ravi kui ka taastusravi ning südame tervise edasist jälgimist perearsti juures. «Perearsti puhul saab tuua näite, kus tulevikus vaatame pigem seda, kas patsiendi vererõhk on kontrolli alla saadud, mitte ainult seda, kas perearst mõõtis patsiendi vererõhu ära visiidi jooksul,» rääkis haigekassa pressiesindaja Liis Hinsberg.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles