Fotod: maksuamet avastas Ida-Virumaal suure puskaritehase (3)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliamet pidas aprilli lõpus Ida-Virumaal kinni kuus kuritegeliku ühenduse liiget, keda kahtlustatakse pea 6000 liitri puskari valmistamises ja müümises.

Kohtueelse menetluse käigus tuvastati, et ebaseadusliku salaalkoholi valmistamise, töötlemise, villimise, ladustamise, edasitoimetamise ja kauplemisega tegelenud kuritegelik ühendus omas Ida-Virumaal Mäetaguse vallas asunud talus ning Kohtla-Järvel kinnise tööstuskompleksi territooriumil asunud garaažikompleksis suuremahulisi salaalkoholi tootmiskomplekse.

MTA tabas kuritegeliku ühenduse, kes kahtlustuse järgi tootis ja turustas pea 6000 liitrit kanget salaalkoholi. Allikas:
MTA tabas kuritegeliku ühenduse, kes kahtlustuse järgi tootis ja turustas pea 6000 liitrit kanget salaalkoholi. Allikas: Foto: MTA

Salaalkoholi turustati nii Jõhvis, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Narvas kui ka Tallinnas.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova sõnul on kahtlustused alkoholi ebaseaduslikus käitlemises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises esitatud kuuele isikule, kellest kolme osas taotletud vahistamise Viru maakohus ka rahuldas.

«Uurimisega tuvastati, et kolme kuu jooksul käideldi kuritegeliku ühenduse poolt ebaseaduslikult kokku vähemalt  5 771 liitrit puskarit, teenides sel moel kriminaaltulu ligi 29 000 eurot,» märkis Hlebnikova.

Läbiotsimiste käigus leiti ja võeti ära kaks 500-liitrist puskariaparaati, ligi 600 liitrit kanget salaalkoholi ja 9000 liitrit meskit, samuti suures kogus erineva mahuga plasttaarat ning puskari tootmiseks vajaminevat toorainet ja maitseessentse, lisaks sularaha.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul oli tegemist püsiva ning hästitoimiva kuritegeliku ühendusega, kes realiseeris aastate jooksul väljakujundatud müügivõrgustiku kaudu suurtes kogustes salaalkoholi Ida-Virumaal ja Harjumaal.

«Eestis tervikuna on salaalkoholi levik viimastel aastatel küll järjepidevalt vähenenud, kuid kindlates piirkondades veel siiski sügavalt juurdunud. Sarnaste müügivõrgustike lõhkumisel hoiab MTA uurimisosakond oma tähelepanu kindlasti edasi, et takistada küsitava kvaliteediga toodete jõudmine tarbijateni,» ütles Kuus.

Kriminaalmenetlust viib läbi maksu- ja tolliameti uurimisosakond ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.   

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles