Sadadel võib olla õigus kodakondsusele (5)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1921. aastal Eesti saatkonna poolt Abhaasias kogutud kodanikuvande allkirjad.
1921. aastal Eesti saatkonna poolt Abhaasias kogutud kodanikuvande allkirjad. Foto: Rahvusarhiiv

Lisaks eesti keele õpetajale Ilma Krenstremile on sünnipärased Eesti kodanikud kõik Abhaasia eestlaste järeltulijad, leiab riigikogu liige Eerik-Niiles Kross (RE). Ajaloolase ja parlamendi liikme Aadu Musta (KE) hinnangul võib õigus kodakondsusele olla kuni 170 000 toonasel Venemaale väljarännanu järeltulijal.

«Küsimus on ajaloolises õigluses,» sõnas Kross, kelle teada võib Abhaasias elada ligi 400 eestlaste järeltulijat, kellel oleks õigus sünnijärgsele kodakondsusele.

Tema teada võib Abhaasias elada ligi 400 eestlaste järeltulijat, kellel oleks õigus sünnijärgsele kodakondsusele. «Ega kõik selle õigusega nagunii midagi tegema hakka, aga kui meil õnnestuks mõnisada eestlast Abhaasiast Vene okupatsiooni alt ära päästa, oleks ka see tore,» ütles aastaid Gruusia valitsust nõustanud Kross, kes hakkab enda sõnul valmistama ette seadusemuudatust, mis tunnistaks Abhaasia eestlaste järeltulijad, sõltumata nende praegusest elukohast, sünnijärgseteks kodanikeks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles