Prügimäeks muutunud garaažide ala saab tasapisi puhtaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garaažid Värsi tänaval.
Garaažid Värsi tänaval. Foto: Liis Treimann

Kolm aastat tagasi kinnitasid linnaametnikud Postimehele, et prügimäeks muutunud garaažide ala Kivimäel Värsi tänaval lükatakse kohe-kohe traktoriga puhtaks.


Seal on umbes paarsada garaažiboksi, millest paljudel pole enam uksi ees ning mille sees ja ümber kuhjuvad prügihunnikud. Suur osa garaažidest on tunnistatud peremehetuteks ning linnale üle antud.

Tänaseks on kõik garaažid siiski alles, kuigi nii mõnestki on järel vaid katus ja seinad, mis on teiste garaažiboksidega ühised. Ametist lahkuv Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra ütles Postimees.ee’le, et selle ala korrastamine osutus keerulisemaks, kui algul arvati.

«Igal kevadel on see üks kindel objekt, mida Nõmme linnaosavalitsus heakorrakuu ja talgute raames koristab. Viimase viie aasta jooksul on nii mupo kui ka linnaosavalitsuse ametnikud sinna korduvalt reide teinud ja olukord on seal kõvasti paranenud. Just sinna lisanduva prügi osas,» lausus Vakra.

«Aga mis puudutab garaažide lammutamist, siis see on keeruline. Seal on selliseid ridasid, mis on ilusti korda tehtud ja on selliseid, mis ei kuulu kellelegi ja on linnaosavalitsusele antud. Kolmas osa on sellised read, kus on tekkinud sellised hambad, kus üks garaaž kuulub mõnele eraomanikule, teine aga on peremeheta ja lõhutud.
Korralikel ja lammutamisele minevatel garaažidel on ühised seinad. Kui sealt nii-öelda mõni hammas välja lüüa, siis see üldpilti ei paranda.» lisas ta.

Vakra sõnul on garaažide ala olukord kogu aeg tasapisi paranenud ja lähiaastatel peaks selle täiesti korda saama. Garaažide juures toimetavad inimesed kinnitasid kui ühest suust, et garaažide järele on nõudlus täiesti olemas ja kui need näiteks linna toel korda teha, leiduks kindlasti huvilisi, kes garaažibokse osta või üürida tahaksid.

«Siia sõidavad hästi riietatud inimesed kallites autodes ja küsivad, ega mõni garaaž müüa pole,» rääkis pensionär Juri, kes käib oma garaažis väiksemaid metallitöid tegemas. Juri elab Mustamäel ning kui ta kunagi kaugel nõukogude ajal garaažiomanikuks sai, peeti seda täiesti normaalseks, et Mustamäe elaniku garaaž asub Kivimäel.

Teine pensionieas mees pääseb oma boksini vaid lumehangede vahel kulgevat jalgrada mööda. Temalgi on garaažis pidevalt midagi teha ning ka teekond kodust Männikult Kivimäele ei tundu liiga pikk. Oma garaažist loobuda ei raatsiks kumbki, kuigi ühel neist poel enam ammu autotki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles