Kroonpressi juht: hoolimata trükikoja põlengust tänased ajalehed siiski ilmuvad (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kroonpressi juht Andres Kull ütles Postimehele, et kuigi töö trükikojas pole pärast põlengut veel täielikult taastunud, saab ta kinnitada, et Kroonpressis trükitavad lehed kolmapäeval siiski ilmuvad.

«Trükkima pole veel hakanud, sest meil on väikseid probleeme saada masinad kõik üles,» rääkis Kull teisipäeva õhtul kella 22 ajal Postimehele. «Kui majast võetakse ühe korraga vool välja, siis osa seadmeid lähevad n-ö lolliks. Praegu inimesed ajavad neid üles ja siis hakkame trükkima.»

Suurematest lehtedest trükitakse Kroonpressis Postimees, Äripäev ja Õhtuleht. Õhtuleht trükiti seekord trükikojas Printall. Samuti trükitakse Kroonpressis kõik Eesti Meedia maakonnalehed: Tartu Postimees, Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja, Valgamaalane. Kulli teatel on Pärnu Postimees juba trükitud, sest see tehti ära enne põlengut.

Kull ütles, et tule tekitatud kahjud ei ole väga suured. «Küsimus on selles, kui palju kahju saame hilinemistest ja logistilistest ümbermängimistest. Osa ajalehtede puhul võib tekkida ka reklaamipretensioone. Seda ei oska praegu hinnata, see selgub.»

Lehe saabumine võib kolmapäeval viibida. Kas ajaleht jõuab iga lugejani tavapärasel ajal, sõltub Kulli sõnul sellest, kui kiiresti trükikoda käima saadakse ja kuidas õnnestub lehtede transport eri Eesti piirkondadesse ümber mängida.

Postimehe peatoimetaja Lauri Hussari kinnitusel on kolmapäeval kõik Postimehe lehelood internetis tasuta kättesaadavad.

Häirekeskus sai teisipäeva õhtul enne kella 19 teate, et Tartus Tähe tänaval põleb Kroonpressi trükikoda. Päästeameti teatel sai tulekahju esialgsetel andmetel alguse paberijääkide kogumise ruumist, kus põlesid restil filtrid ja prügikast. Tuli levis sealt edasi hoone välisvoodri vahele. Kell 21.20 teatasid päästjad, et põleng on likvideeritud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles