Politsei lõpetas ka teise võimaliku häälteostu uurimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Põhja prefektuur lõpetas ka teise võimaliku häälteostu uurimiseks käivitatud kriminaalasja, mis kuriteoteate järgi käsitles arvatavat kahtlast tegevust Paldiskis.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria -Elisa Tuuliku sõnul lõpetas politsei menetluse kuriteokoosseisu puudumise tõttu. Politsei poole pöördunud inimene tõi esile, et valimiskampaaniaks eraldatud raha tuleb käsitleda häälteostuna, kuid politsei häälteostu juhtumeid siiski ei tuvastanud.

Esimene kriminaalasi puudutas Keskerakonna tõstatatud kahtlust, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas riigikogusse valitud Sven Sesteri kasuks osteti hääli. See info Põhja prefektuuri kinnitusel siiski tõele ei vastanud. Rohkem kuriteoteateid võimaliku häälteostu kohta seekordsetel riigikogu valimistel ei laekunud.

Politsei sai riigikogu valimiste ajal ning sellele eelnenud ja järgnenud päevadel kokku üle 80 valimistega seotud teate, millest umbes pooled puudutasid poliitilist välireklaami.

Politsei kontrollis kõiki välireklaami puudutavaid teateid, kuid suur hulk neist puudutas reklaame elumajade trepikodades, kaubanduskestustes ning muudes siseruumides, kus plakatite üles panemine ei ole seaduse järgi keelatud. Seitsme poliitilise välireklaami juhtumi puhul alustas politsei väärteomenetlust. Ühe väärteomenetluse on politsei alustatud ka hääletamissedeli hääletamisruumist väljaviimise kohta.

Politsei sai seoses valimistega palju teateid ka sellest, et inimesi häiris aktiivse agitatsiooni perioodil nende tülitamine noorte poolt, kes jagasid meeneid, kuid ei olnud teadlikud selle erakonna põhimõtetest või valimislubadustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles