Suur intervjuu kirjaniku ja Postimehe endise arvamustoimetaja Teet Kallasega: kui kedagi pekstakse, siis pekstakse üle (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik ja Postimehe endine arvamustoimetaja Teet Kallas oma suvekodus Harjumaal Keila vallas Laulasmaal. Veel mõni aasta tagasi kasvatas ta aiamaal ligi seitsesada sorti tulpe. Nüüd on kõik naatide all. «Ei jaksanud enam. Ja polnud motivatsiooni,» põhjendab Kallas lillekasvatusest loobumist.
Kirjanik ja Postimehe endine arvamustoimetaja Teet Kallas oma suvekodus Harjumaal Keila vallas Laulasmaal. Veel mõni aasta tagasi kasvatas ta aiamaal ligi seitsesada sorti tulpe. Nüüd on kõik naatide all. «Ei jaksanud enam. Ja polnud motivatsiooni,» põhjendab Kallas lillekasvatusest loobumist. Foto: Sander Ilvest

Staažikas kirjanik, kes on viimastest kümnenditest tuttav ennekõike «Õnne 13» stsenaristi ja Postimehe arvamustoimetajana, meenutab Postimehe 160 aasta juubeli puhul, kuidas sai Eesti pöördelistel ja tormilistel aegadel tehtud ajakirjandust. Ja lahkab, kuhu on kultuuritegelaste sõna jõud kadunud nüüdisajal.

Teet Kallas (74) oli kirjaniku ja kirjandusteadlase, Postimehe kultuuritoimetuse vanemtoimetaja Rein Veidemanni kõrval teine, kes kandis Postimehes vahetut teadmist ja kogemust Eesti viimase poolsajandi kõige tähtsamast ajajärgust. Sest ta osales nois sündmustes, oli üks 69st, kes hääletas Eesti iseseisvuse taastamise poolt.

Tolle hääletusega lõppes enam-vähem ka Kallase lühike poliitikutee. Siis laskus ta Toompealt alla ja avastas, et ... elu on muutunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles