Venemaa nimetas välja saadetavad diplomaadid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saadab riigist välja Eesti peakonsuli Peterburis Jaanus Kirikmäe ja Peterburi peakonsulaadi Pihkva kantselei juhi Katrin Kanariku.
Venemaa saadab riigist välja Eesti peakonsuli Peterburis Jaanus Kirikmäe ja Peterburi peakonsulaadi Pihkva kantselei juhi Katrin Kanariku. Foto: Kollaaž

Venemaa saadab vastuseks kahe oma diplomaadi väljasaatmisele Eestis Venemaalt välja Eesti peakonsuli Peterburis Jaanus Kirikmäe ja Peterburi peakonsulaadi Pihkva kantselei juhi Katrin Kanariku.

Venemaa välisministeerium kutsus eile välja Eesti suursaadiku Venemaal Arti Hilpuse ja andis üle noodi, mille kohaselt on Kirikmäe ja Kanarik kuulutatud Venemaal persona non grata’ks, teatas Venemaa välisministeerium. Diplomaatidel on Venemaalt lahkumiseks aega viis ööpäeva.

«Vene pool rõhutab, et Eesti ametivõimude destruktiivne käitumine avaldab paratamatult negatiivset mõju kahepoolsetele suhetele ja kogu vastutus sellise poliitika tagajärgede eest lasub Eesti poolel,» teatas Venemaa välisministeerium oma avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles