Fotod ja video: Rae vallas põles Hekoteki tehas

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Rae vallas põles masinaehitusettevõtte Hekoteki tehasehoone, inimesed tulekahjus kannatada ei saanud. Päästeameti teatel pandi põlengule piir kell 14.43.

Päästeameti Twitteri teate järgi tuli täna kell 10.57 väljakutse, et Lehmja külas Põrguvälja teel põleb plekist angaari isolatsioon. Inimesed ohus pole, kuid hoones on kemikaalid. Pisut hiljem teatas päästeamet, et neile teadaolevalt hoones ohtlikke kemikaale pole. Päästjad on sündmuskohal.

Kuna suits levib tuulega Jüri aleviku suunas, palub päästeamet sealsetel elanikel uksed ja aknad kinni hoida. Päästetööde juht tuletas meelde, et iga suits on mürgine ja kui keegi tunneb end halvasti, siis tuleb piirkonnast lahkuda.

Hekoteki juhatuse esimees Heiki Einpaul ütles, et õnneks keegi ettevõtte töötajatest majas sees ei olnud. «Praegu põlengut kustutatakse, kohal on päris palju tuletõrje masinaid, kuus-seitse tükki. Hoone on püsti. Mingeid inimkahjusid ei ole, materiaalseid kahjusid hakkame kokku lugema pärast seda, kui oleme selle probleemi lahendanud ja ära kustutanud,» lausus ta. Seda, miks tulekahju puhkes, Einpauli sõnul veel teada ei ole. Hoone oli kindlustatud.

Postimehele teadaolevalt põleb värvimisruum, värvid suudeti majast välja viia. Väidetavalt võis tuli alguse saada ehitustöödest. «Värvimisruum saab nii palju kahjustada, et see on vaja uus teha,» lisas Einpaul.

Hekotek on pälvinud aasta ettevõtte tiitli

Hekotek AS valmistab peamiselt puidu töötlemiseks mõeldud masinaid. Ettevõte tooteportfellis on näiteks palgisorteerimise liinid, graanulitehased, saeveskid ja katlamajad.

Ettevõte pälvis 2016. aastal ka aasta ettevõtte tiitli. 

Hekoteki käive oli möödunud aastal 45,1 miljonit eurot. Ettevõte teenis 4,7 miljonit eurot kasumit.

2016. aasta müügitulust moodustas 89 protsenti eksport. Ettevõte müüs tooteid ja teenuseid Venemaale, Lätti, Valgevenesse, Rootsi, Eestisse, Uruguaisse, Soome, Prantsusmaale, Leetu ja väheses mahus Ungarisse ja Hollandisse.

Ettevõttes töötas möödunud aastal keskmiselt 119 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles