Ärimees: Haapsalu raudteetammi müük peab katma 13 aasta kulud (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turbas on küll raudteejaam, kuid raudteed enam mitte.
Turbas on küll raudteejaam, kuid raudteed enam mitte. Foto: Eero Vabamägi

Haapsalu raudteetammi omaniku, ärimehe Koit Uusi sõnul on ärimehed valmis kunagise Riisipere- Haapsalu tammi müüma hinna eest, mis katab 13 aasta kulud.

Riisiperest Haapsalu poole kulgeva raudteetammi muldkeha erastati 20 aastat tagasi, kuid õigus sellega tegutseda on paari aasta eest Haapsalu raudtee taastamiseks loodud erafirmal Lääne Raudtee, kirjutab Lääne Elu.

Küsimusele, mis tingimustel Lääne Raudtee tammi enda valdusse sai, vastas  Lääne Raudtee nõukogu liige Koit Uus: «Lääne Raudtee on loodud selleks, et taastada Haapsalu raudtee, et eelmine omanik saaks väärikalt väljuda ja 13 aasta kulud kaetud. Oma tulu me teenime mujalt, aga tundub, et meid on väga vaja, et kulusid maas hoida.»

Eesti Raudtee nõukogu esimees Priit Rohumaa ütles Lääne Elule, et Haapsalu raudtee ülalpidamine võib maksta riigikassale aastas umbes viis miljonit eurot, sest reisijate vedu ei kata rööbastee hooldamise kulusid.

«Sama hästi võiks küsida sada miljonit. Midagi ikka antakse,» ütles selle peale Lääne Elule ASi Lääne Raudtee nõukogu liige Koit Uus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles