Seeder: mõistan opositsiooni pettumust (22)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Tairo Lutter

Parteijuhiks valimise järel end maksukõnelustel kehtestanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Helir-Valdor Seeder lubab uuel nädalal teada anda, kas ta soovib ise valitsusse minna ja milliseid vahetusi ta teeb. Muudatused aga tulevad.

IRList on kosta, et Seeder ei soovi väga valitsusse minna, vaid tahab keskenduda enne valimisi oma näoga erakonna ehitamisele. «Järgmisel nädalal teen oma otsuse erakonnas kindlasti teatavaks ja ütlen ka, kas soovin valitsusse minna või mitte,» ütles Seeder eile Postimehele, pidades õigeks, et võimalikest muudatustest kuuleb enne erakond.

Rahandusminister Sven Sesterist on saanud IRLi jaoks maksumajanduses «vasakpöörde» sümbol, mistõttu võib Seeder minna esmalt temaga rääkima. Kaitseminister Margus Tsahkna võib välja vahetada Marko Mihkelson, justiitsminister Urmas Reinsalu on küll Res Publica aja kullaproov ja peaks justkui jääma, aga sellele kohale võib tõusta ka endine kaitsepolitseiameti juht, riigikogu liige Raivo Aeg. Seedrile erakonna juhi valikul südi võitluse andnud sotsiaalkaitseminister Kaia Iva jääb tõenäoliselt ametisse, kuigi räägitakse, et seda kohta võib püüda ka IRLi riigikogu fraktsiooni juht Priit Sibul.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles