Jüri Ratase usaldusmehe ebatavaline tõus tippu (3)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministri büroo juht Tanel Kiik (pildil keskel) on Jüri Ratase üks lähedasemaid usaldusaluseid, kes saadab teda varjuna. Kolmapäeval jälgis ta koos peaministri nõuniku Alina Tubliga Stenbocki maja juures tähelepanekult, mida küsisid ajakirjanikud uut riigihalduse ministri kandidaati Jaak Aabi esitlenud valitsusjuhilt.
Peaministri büroo juht Tanel Kiik (pildil keskel) on Jüri Ratase üks lähedasemaid usaldusaluseid, kes saadab teda varjuna. Kolmapäeval jälgis ta koos peaministri nõuniku Alina Tubliga Stenbocki maja juures tähelepanekult, mida küsisid ajakirjanikud uut riigihalduse ministri kandidaati Jaak Aabi esitlenud valitsusjuhilt. Foto: Liis Treimann

​Kui kergesti võib jääda mulje, et peaminister Jüri Ratase lähimad kaaslased poliitvõitluses on Kadri Simson ja Mailis Reps, troonib usaldusnimekirja absoluutses tipus tegelikult hoopis tagasihoidlik 28-aastane bürooülem.

Möödunud aasta novembri keskpaik. Tallinnas Teaduste Akadeemia maja tagatoas sünnitatakse palavikuliselt koalitsioonilepingut. Nurgas istub koolipoissi meenutav satäänlokkidega kutt, raal süles, ja kirjutab lepingu teksti üles. «Ratas ei usalda mitte kedagi. Miks just tema?» ketrab nii mõnegi tulevase ministri peas, kelle mälu järgi on varasemaid leppeid alati kirjutanud mõni raskekaallane, peamiselt Rain Rosimannus.

Satäänlokk on Ratase nooruke büroojuht Tanel Kiik. Kodulehel on tema ametikirjeldus üks lühimaid ja salapärasemaid: «Nõustada ja toetada peaministrit.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles