Kriitikute arvates ilustavad puidutehase rajajad tegelikkust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks korraldas ka mai keskel Tartus tehasevastase demonstratsiooni.
Kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks korraldas ka mai keskel Tartus tehasevastase demonstratsiooni. Foto: Kristjan Teedema

Kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks saatis mai lõpus miljardilise tselluloositehase rajajatele Margus Kohavale ja Aadu Pollile kirja, kus esitab tehase kohta terve hulga kriitilisi küsimusi.

«Leiame, et üritate kavandatavat hiigelprojekti tegelikkusest paremasse valgusse seada, sestap kogusime kokku teie tagasisidele reageerinud inimeste vastuargumendid ja üles kerkinud küsimused, et tehase suurt keskkonnakoormust teadvustavate kodanike arvamus teieni toimetada,» seisab kirja sissejuhatuses.

«Te ütlete, et kodanikud eksivad, väites, et neid jäeti tehase ettevalmistusprotsessi kaasamata. Teie sõnul ei saanudki neid enne sotsiaalmajanduslike mõjude analüüsi valmimist kusagile «kaasata». Paraku näitab selline suhtumine, et tehaseprojekti eestvedajad ei mõista kodanikuühiskonna alusprintsiipe ning on selgelt majanduslike huvide poole kaldu,» leiavad kirja autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles