Rukkikuningas: minu pildiga viin propageerib kodumaist rukist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkikuninga tiitli saanud Hans Kruusimägi.
Rukkikuninga tiitli saanud Hans Kruusimägi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Keskerakondlasest suurpõldur ja Väike-Maarja volikogu esimees Hans Kruusamägi õigustab enda viinapudelil eksponeerimist Eesti rukki reklaamimisega.

Parima rukkikasvatajana Eesti Rukki Seltsi poolt rukkikuningaks tituleeritud Hans Kruusamägi ütles, et tema pildiga viinapudeli ümber tekkinud tähelepanu on üle paisutatud ja tema eesmärk polnud reklaamida ennast, vaid kodumaist rukist, kirjutab Virumaa Teataja.

Tema sõnul ei saadud aru, et Kuningliku Rukkiviinaga ei propageerinud rukkiselts viinajoomist, vaid soovis pöörata tähelepanu kodumaise rukki kasvatamisele ja kasutamisele kohalikus tööstuses.

«Minu eesmärk polnud enesereklaam, vaid soov tähtsustada Eesti rukist, millest saab valmistada nii leiba kui ka kvaliteetset piiritust,» kinnitas ta. Mehe sõnul müüs ta eelmisel aastal 1000 tonni rukist Rakvere piiritustehasele, et kodumaist piiritusetööstust edendada.

Järgmisel nädalal kavatseb Kruusamägi pöörduda meedia vahendusel Eesti avalikkuse poole, et selgitada oma põhimõtteid.

«Eesti rukkikasvatajatel ja piiritusetootjatel on potentsiaali, et Eesti muutuks taas eksportivaks maaks, mitte ei ostaks piiritust kalli raha eest sisse, ja oma põllumees kannatab,» avaldas Kruusamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles