Tallinna linn ja Eesti riik ei suuda Peterburi tee kordategemises kokku leppida

Urmas Paet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Majaka risti saab Tallinnas heas korras Peterburi tee otsa. Sealt edasi kuni linna piirini on mitu kilomeetrit erakordselt halvas seisukorras teed.
Pärast Majaka risti saab Tallinnas heas korras Peterburi tee otsa. Sealt edasi kuni linna piirini on mitu kilomeetrit erakordselt halvas seisukorras teed. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Üks Tallinna häbiplekke Peterburi maantee ei saa veel lähiaastatelgi korda, sest Tallinna linn ja Eesti riik pole saanud kokkuleppele, kes kui palju remonditöös osalema peaks. Linn ja riik käivad hoopis kohut. Seega jääb ida poolt Tallinna tulijatele esmamulje Eesti pealinnast ikka nigelaks.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann möönis, et kindlat kava, millal Tallinna piiresse jääv osa Peterburi maanteest rekonstrueeritakse, ei ole. «Head vastust pole mul anda. Peterburi tee rekonstrueerimine on väga mahukas ja maksab üle 40 miljoni euro. Lähiaastatel seda tööd kavas ei ole,» lisas ta.

Valdmanni sõnul peaks Peterburi tee renoveerimise rahastamisel appi tulema ka riik, sest sellel liigub palju transiitliiklust. «Seda tuleks vaadata kui riigimaantee pikendust,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles