Kiili turjal mööda lahte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirus ja veel enam kiirendus on Dragonfly 25 leivanumber.
Kiirus ja veel enam kiirendus on Dragonfly 25 leivanumber. Foto: Georg Kõrre

Harva, kui miski oma nime sellise enesekindlusega välja teenib nagu näiliselt veepinna kohal kihutav Kiil – inglise keeles Dragonfly, keretähisega 25.

Olen tulnud Kalevi jahtklubisse kaema esimese põlvkonna Dragonfly 25 nimekaimu ja kauget järglast Dragonfly 25 Touringut. Trimaraani futuristlikud jooned püüavad pilku juba enne ujuvkaile astumist, ent korraks tekib hämming: alus seisab ühekereliste jahtide vahel ja mahub sinna kui valatult. Selline kompaktsus saavutatakse Dragonfly unikaalse swing-wing-tehnoloogia abil, mis võimaldab ujukid väga kiiresti (alla minutiga) ja abivahendeid kasutamata külgedel kokku tõmmata, misjärel jääb paadi laiuseks üpris kõhn 2,3 meetrit.

Tegu on 2015. aastal Dragonfly mudelivalikusse lisandunud kiire ja sportliku trimaraaniga, mis pärjati 2016. aastal ka Euroopa aasta jahi tiitliga. Quorning Boatsile oli see muide kolmas sama tiitel koju tuua. Dragonfly 25 on perekonna pesamuna ja paigutub mudelirivi esimesse otsa. Number 25 nimetuses tähistab aluse pikkust jalgades ja meie mõõdustikus on see sõiduasendis 7,65 m, kui aga ujukid kokku tõmmata, siis 8,95 m. Dragonfly 25 on võimalik tellida nii Touringu kui ka Sporti varustusastmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles