Tiido: koraani põletamist kasutatakse ära

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Tiido
Harri Tiido Foto: Liis Treimann

Koraani põletamist USA-s, mis vallandas Afganistanis kolmandat päeva jätkuvad verised rahutused, kasutavad ära need jõud, kes mingil juhul ei soovi olukorra rahunemist riigis, ütles Eesti suursaadik Afganistanis Harri Tiido.

«Selliseid lugusid nagu see koraani põletamine ühe USA pastori poolt, kasutavad kindlasti ära need jõud Afganistanis, kes mingil juhul ei taha, et  olukord riigis oleks rahulik,» sõnas Tiido ERR-i uudisteportaalile.

Tiido sõnul rääkis ÜRO missiooni Afganistanis (UNAMA) juht, et meeleavaldusel Mazar-i-Sharifis oli rahva hulgas kindlasti ka relvastatud võitlejaid.

«Alati, kui on tegu mingi radikaalse religioonivormiga, tähendab see, et inimestel mõistus eriti kaasa ei räägi ja ollakse võimelised tapma süütuid inimesi selle eest, mida tegi hoopis teine inimene hoopis kusagil mujal, ja millega need, kes tapeti, üldse mingit seost ei omanud,» rääkis Tiido.

Tiido meenutas, et lääneriigid on koraani põletamise üle avaldanud kahetsust ja hukkamõistu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles