ERR: Keskerakonna uueks peasekretäriks saab ilmselt Mihhail Korb (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb teatas hiljuti NATO-teemalise sõnavõtu tõttu tagasiastumisest.
Mihhail Korb teatas hiljuti NATO-teemalise sõnavõtu tõttu tagasiastumisest. Foto: Erik Prozes

Eesti Rahvusringhäälingu andmetel saab endisest riigihalduse ministrist Mihhail Korbist Keskerakonna uus peasekretär.

Korbi peasekretäriks esitamist kinnitas ERRile kaks allikat. Korb ise ütles uudisteportaalile, et kui talle juhatuse poolt selline ettepanek tehakse, siis ta tõsiselt kaalub seda.

Senine Keskerakonna peasekretär Jaak Aab asub tööle riigihalduse ministri ametis. Veel alles hiljuti ministriametit pidanud Mihhail Korb pani ameti maha 24. mail pärast seda, kui Lääne Elus ilmus reportaaž tema kohtumisest sõjaveteranidega. «Mina… võib-olla ütlen eestlaste vaatevinklist ebameeldiva fraasi, mina pole NATO liikmesuse poolt,» ütles Korb Haapsalus.

Ehkki ta asus kohe loo ilmumise päeval oma avaldust siluma, väites, et ta toetab igal juhul Eesti kuulumist NATOsse, oli piisav kahju juba tehtud. Lisaks opositsioonierakondadele kritiseerisid ministri väljaütlemist ka Keskerakonna valitsuskaaslased. Samal õhtul teatas Korb Jüri Ratase kõrval seistes, et võtab vastutuse ja astub tagasi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles