Õigeusu kiriku preestritel on parkimisprobleem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Nevski katedraal
Aleksander Nevski katedraal Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik pöördus riigikogu kantselei direktori Heiki Sibula poole palvega lahendada preestritel tekkinud parkimisprobleem.

Nimelt eraldas riigikogu kantselei Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikule kaks parkimiskaarti autode parkimiseks riigikogu kantselei valduses oleval territooriumil Neeva Aleksandri Katedraali läheduses.

«Oleme selle eest väga tänulikud. Jumalateenistused katedraalis toimuvad igapäevaselt. Vaimulikke, kes teenistusi läbi viivad ning kasutavad autot on rohkem, kui meile eraldatud parkimiskaarte. Seoses sellega on meil tekkinud vajadus täiendavate kaartide järele,» tõdes aga ülempreester Juvenalius M. Kaarma Sibulale saadetud kirjas.

Seetõttu paluti riigikogu kantseleid eraldada kirikule veel viis parkimiskaarti Neeva Aleksandri
Katedraali kõrval, Toompea lossi ees või Toompea 1 hoovis.

Riigikogu kantselei direktori Heiki Sibula vastus oli aga lakooniline: «Mõistan Teie muret seoses parkimisega Toompeal. Kahjuks ei ole Riigikogu Kantseleil võimalik Teile täiendavaid parkimiskaarte eraldada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles