Kontserdi «Soome 100» Tallinnas avavad kahe maa presidendid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: Soome 100 portaal

Homme, 10. juunil on Tallinnas suur Soome päev. Juubeliaasta peasündmuse, kontserdi «Soome 100» avasõnad ütlevad kell 18 Eesti president Kersti Kaljulaid ja Soome president Sauli Niinistö.

Tasuta kontsert «Soome 100» Tallinnas Vabaduse väljakul on esimene kord, kui laval on korraga nii suur seltskond Soome ja Eesti muusikuid, kes esitavad kolme tunni jooksul üheskoos eri aastakümnete hitte.

Peale presidentide tulevad publikut ja saja-aastast Soomet tervitama Soome ja Eesti peaministrid Juha Sipilä ja Jüri Ratas. Kontserdil osaleb ka president Niinistö abikaasa Jenni Haukio, kes avab samal päeval Tallinnas näituse «100 Soome asja».

Kontserdikavas on oodata üllatusi, näiteks laulab nii mõndagi tuntud laulu ootamatu esitaja. Laval on Tõnis Mägi, Chalice, Iiris, Mari Kalkun, Lenna, Jaan Pehk, Jüri Pootsmann, Stig Rästa ja Villu Tamme Eestist ning Saara Aalto, Petri Laaksonen, Vesa-Matti Loiri, Paleface, Ronya, Scandinavian Music Group, Tuomo ja Ailu Valle Soomest.

Et tulemas on lõbus üritus, sellest annab aimu kasvõi õhtujuhtide valik: nii Jan Uuspõld kui ka Sanna Stellan on mõlemad omal maal armastatud näitlejad ja koomikud.

Kohale tasub tulla ürituse alguseks, sest kontserdi kava on tihe ning põnevaks läheb kohe esimestest minutitest alates, lubas Soome Instituut. Kontserdist teevad otseülekande nii ETV kui ka Soome Yle Areena.

10. juuni on suur Soome päev Tallinnas, mis on inspireeritud Soome juubeliaasta teemast «Üheskoos». «See väljendub nii kontserdil, näitusel «100 Soome asja» kui ka kogu meie selleaastases koostöös oma partneritega. Tutvustame soome kultuuri eesti moodi, kuna soovime, et kõik pidutseksid koos meiega! Ootame «Soome 100» päevast meeldejäävat sõpruse pidu,» ütles Soome Instituudi juhataja Anu Laitila. Tallinna linna kingitusena saja-aastasele Soomele saavad kõik soomlased sel päeval Tallinnas ühistranspordiga tasuta sõita.

Soome päeva kava

  • Kell 10–18 – näitus «100 Soome asja» Maarjamäe tallihoones
  • Kell 11–19 – Soome toit ja artistid Tallinna tänavatoidufestivalil ja «Tadaa!» festivalil Telliskivi loomelinnakus
  • Kell 14 – palvemeditatsioon «Hümn sinisele taevale» Jaani kirikus (vaba sissepääs)
  • Kell 15 – Eesti-Soome kammerorkester Jaani kirikus (vaba sissepääs)
  • Enam kui 100 Eesti-Soome jalgpallimatši

Allikas: Soome Instituut

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles