Siberi tudengid otsisid üles oma Sise-Eesti (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaseküla asub maailma serval – siin lõpeb inimasustus ja algavad päratud Siberi sood.
Kaseküla asub maailma serval – siin lõpeb inimasustus ja algavad päratud Siberi sood. Foto: siberia-estonia.ru

Kas tahate teada, kuidas teevad verivorsti, sülti ja hapukapsasuppi eestlaste järeltulijad kaugel Siberis Kasekülas? Või mida arvavad nad eestlaste traditsioonide ja keele säilimisest oma külas 110 aastat pärast seda, kui esimesed eestlased jõudsid Tomski suurte soode inimtühjale servale?

Avage internetis lehekülg siberia-estonia.ru ja te saate põhjaliku ülevaate ühest suuremast veel enam-vähem eestikeelsest külast Siberis – Berjozovkast ehk Kasekülast. Tegemist on Siberi ülikoolilinna Tomski ajakirjandustudengite projektiga «Sisemine Eesti», mis võitis hiljuti peapreemia USA Michigani ülikooli tudengidisaini konkursil Student Design Contest digitaalse jutustamise (Digital Storytelling) kategoorias.

15 ajakirjandustudengit korraldasid Tomskist 200 kilomeetri kaugusel asuvasse Kasekülla viiepäevase ekspeditsiooni möödunud aasta oktoobris. Kuigi küla asub üsna samal laiuskraadil kui Valga linn, oli seal maas juba paks lumi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles