Logistikapataljoni õppus piirab liiklust maanteedel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn. Pilt on illustratiivne.
Kaitseväe kolonn. Pilt on illustratiivne. Foto: Marina Loštšina

Täna algab kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis allüksuse kursus, millel osaleb 140 ajateenijat ja ligi poolsada sõidukit.

Kursuse raames liiguvad Põhja-Eestis suuremad autokolonnid järgnevatel teedel: 5. - 7. aprill Peterburi maantee, Paldiski maantee, Tallinna ring; 11. - 15. aprill Peterburi maantee (Tallinnast kuni Haljala ristini), Tallinna ring, Haapsalu vana ja uus maantee, Paldiski maantee; 18. - 21. aprill Peterburi maantee (Tallinnast kuni Haljala ristini), Tallinna ring, Haapsalu vana ja uus maantee, Paldiski maantee.

«See õppus on esimene kord, kui pärast kuid kestnud erinevaid koolitusi saavad kõik ajateenijad allüksuse koosseisus ja meeskonna liikmetena näidata, mida nad õppinud on. Samuti saavad allüksuste ülemad praktiseerida oma juhtimisoskusi,» ütles kapten Asso Treksler logistikapataljoni staabist. «Võitlejatel on motivatsioon kõrge, kuna nad saavad ise otsuseid langetada ja panna oma võimed proovile.»

Kolme nädala jooksul õpetavad logistikapataljoni instruktorid ajateenijatele, kuidas transpordipataljoni koosseisus ning erinevates taktikalistes olukordades liigutada ja paigutada maastikule transpordivahenditega allüksusi.

Logistikapataljoni poolt ettevalmistatav reservtranspordipataljon peab olema suuteline toetama kaitseväe üksusi tsentraalsete vedudega Eesti Vabariigis.

Pärast allüksuse kursust suunduvad logistikapataljoni ajateenijad mais algavale sõjaväelogistikute suurõppusele «Tallinn põleb».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles