Kalmistu lõhutud infotahvlite kohta algatati kriminaalmenetlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kalmistu värava kõrval on silt, mis nimetab pronkssõdurit «monumendiks 1944. aasta 22. septembril Tallinna okupeerinud Nõukogude Armee võitlejatele».
Kaitseväe kalmistu värava kõrval on silt, mis nimetab pronkssõdurit «monumendiks 1944. aasta 22. septembril Tallinna okupeerinud Nõukogude Armee võitlejatele». Foto: Uwe Gnadenteich

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust, selgitamaks välja, kes lõhkus Tallinnas kaitseväe kalmistul olnud infotahvlid.

«Menetlust alustati täna asja rikkumist ja hävitamist käsitleva paragrahvi alusel,» ütles Postimees.ee’le ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

Esialgu kahtlustatavaid ei ole.

Millal tahvlid lõhuti, pole Tuuliku sõnul teada, juhtunu avastati eile.

Kaitseväe kalmistu mõlema värava kõrvale on paigaldatud rahupaika tutvustavad infotahvlid, kus on kirjas olulisemad faktid kalmistu ajaloost ning skeem olulisemate monumentide ja matmispaikade asukohtadega. Sildi viimane lause kõlab: «2007. aasta aprillis toodi siia Tõnismäelt monument 1944. aasta 22. septembril Tallinna okupeerinud Nõukogude Armee võitlejatele.»

Eile lõunaks oli üks infotahvel kõveraks väänatud ning terava otsaga esemega oli sõna «okupeerinud» püütud ilmselt loetamatuks muuta.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna nõuniku Erkki Tori sõnul paigaldas infotahvlid tänavu veebruaris ministeeriumi lepinguline partner Eesti Muinsuskaitse Selts.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles