Tallinn võtab esimesed põlispuud kaitse alla

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harilik tamm.
Harilik tamm. Foto: Wikipedia.org

Tallinna linnavolikogu otsustas täna võtta kaitse alla kaks Pirital kasvavat põlistamme, millede vanus võib küündida 140 aastani.


Tegemist on laia võraga harilike tammepuudega, mis kasvavad Pirita linnaosas Põõsa tee 1 kinnistul, teatas linnavolikogu pressiesindaja.

Mõlema puu kõrgus küünib 17 meetrini ning ümbermõõt ühel puul peaaegu nelja meetrini. Kaitstavate tammede ümber määratakse nende kaitsevöönd.

«Need on suure esteetilise väärtusega puud, mis ilmestavad nii krunti, millel nad kasvavad, kui ka oma lähiümbrust, kus harilikke tammi leidub vähe,» lausus abilinnapea Deniss Boroditš. «See on esimene kord, kus volikogu kasutab oma õigust võtta loodusobjekt omavalitsuse tasandil kaitse alla.»

Dendroloogide hinnangul on Tallinnas veel sarnaseid loodusobjekte - näiteks valgeid pööke ja hobukastaneid -, mida tuleks kaitse alla võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles