Matemaatika kiuste kuldse lõpuni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Matemaatika,» oli Jõhvi riigigümnaasiumi õpilaste üksmeelne vastus, kui uurisin peamiselt eesti keeles õppinud vene noortelt, mis oli koolis kõige raskem. Kusjuures matemaatika oli üks vähestest ainetest, mida nad õppisid emakeeles

«Ma mõtlesin, et mul tuleb matemaatika nagunii viis, aga õpetaja ütles, et hakka tööle, muidu panen nelja. Aga mul oli matemaatika kõige raskema kursuse eest vaja saada viis,» rääkis Jõhvi riigigümnaasiumi kuldmedaliga lõpetav Vladislav Samsonov (18). Samuti kuldmedaliga kooli lõpetava Kristiina Ivanova (18) sõnul on matemaatika keeruline, peale selle oli õpetaja range ja nõudlik. «Aga me saime aru, et meile on seda ainet vaja,» tõdes ta.

Kuigi noorte sõnul nad medali saamiseks eriti ei pingutanud, oli matemaatika nende sõnul ainus aine, kus käidi hindeid parandamas. «Kui sa ei olnud rahul kursuse ajal saadud hinnetega, siis oli võimalus teha suur test kogu materjali peale,» selgitas Kristiina. Lihtne see polnud, aga medali nimel oli põhjust pingutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles