Narva medalistid: raske oli algklassis, mitte gümnaasiumis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii kuldmedaliga kooli lõpetanud Aleks Kožajev kui ka hõbemedali pälvinud Anastasija Sidorova tahavad õppima minna Eesti kõrgkoolidesse.
Nii kuldmedaliga kooli lõpetanud Aleks Kožajev kui ka hõbemedali pälvinud Anastasija Sidorova tahavad õppima minna Eesti kõrgkoolidesse. Foto: Georg Kõrre/Postimees

Eesti ainsas keelekümbluskoolis lõpetavate noorte sõnul oli raske õppida algklassides, kui tunnid olid vaid eesti keeles. Sellegipoolest saab Narva vanalinna riigikooli iga kolmas tänavune lõpetaja lõpuaktusel peale tunnistuse ka medali.

«Ma gümnaasiumis väga ei pingutanud, aga esimestes klassides, kui ma sain nelja või kolme, olin ma kurb ja tegin palju tööd,» rääkis kuldmedaliga Narva vanalinna riigikooli lõpetaja Aleks Kožajev (18). Nooremehe sõnul oli alates kuuendast klassist õppimine juba lihtne.

Samuti kuldmedaliga lõpetanud Sergei Kapustini sõnul oli koolis raske vaid algklassides, hiljem oli eesti keel selge ja õppimine lihtsam. «10. ja 11. klassis mängisin ma jalgpalli ja see võttis ära palju minu ajast ning siis ma ei pööranud õppimisele palju tähelepanu, aga 12. klassis ma loobusin jalgpallist,» rääkis ka põhikooli kiitusega lõpetanud noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles