Jõhvi vene gümnaasium pandi karantiini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi vene gümnaasiumi koduleht teavitab kahepäevasest karantiinist.
Jõhvi vene gümnaasiumi koduleht teavitab kahepäevasest karantiinist. Foto: Internet

Jõhvi vene gümnaasium suleti laste haiguspuhangu tõttu kaheks päevaks, 16 last on haiglas salmonelloosi kahtlusega.

Gümnaasiumi direktor Mare Lihtsa ütles, et nad kahtlustavad salmonelloosi puhkemist. «Kinnitust sellele pole me veel saanud. Mõned juhtumid on, aga kas see on massiline, pole veel teada.»

Lihtsa kinnitusel oli 16 last haiglas ja 3 käisid arsti vastuvõtul. «Kinnituse sai esialgu vaid kolm diagnoosi,» lisas ta.

«Praegu on liikvel kõhugripp ja rotaviirused, sellega seoses puudus lapsi suuremal hulgal. Sellepärast tekkis kahtlus,» lausus direktor. Eile puudus koolist kolmandik lastest. Kokku on Jõhvi vene gümnaasiumis 662 õpilast.

«Meil on väike kahtlus, et haigus saadi munadest. Algul arvasime rotaviirust, sest sümptomid on nii sarnased,» sõnas Lihtsa.

Reedel kutsuti gümnaasiumi kohale terviseamet ja veterinaaramet, võeti proovid, analüüside vastused saabuvad homme hommikuks.

Juhtkond otsustas koolis teha ka profülaktikaks keemilist tõrjet. «Tegime antibakteriaalset tõrjet – kõigepealt käisime pinnad klooriga üle, tuulutasime kõik ruumid korralikult, ning tõmbasime üle antibakteriaalse lahusega. Homme tuulutame veel ruumid ära, vaadatakse koridorid ka korraks üle, siis peaks olema kool jälle valmis lapsi vastu võtma,» märkis koolijuht.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles