Uus luurekoordinaator tuleb leida nädalatega (14)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Perens

​Riigisekretäril on suure tõenäosusega vaid juuni lõpuni aega, et mehitada Eesti luure sõlmpunkt – valitsuse julgeoleku koordinatsioonidirektori tool.

Oma salastatuse tõttu tõenäoliselt üks Eesti tundmatumaid ametikohti tõusis avalikkuse huviorbiiti mõne nädala eest, kui Postimees kirjutas, et senine luurekoordinaator Kristjan Prikk lahkub enne tähtaega ametist, sest ei klapi peaminister Jüri Ratase (Keskerakond) juhtimisstiiliga.

Nüüd on selgunud, et Prikk kandideeris mai algul kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleriks ja on üks kahest sõelale jäänud kandidaadist. Reedel otsustab kaitseminister Jüri Luik (IRL), kumb neist võetakse asekantsleriks. Kindel on, et ka teiseks jäämise korral Prikk ilmselt luurekoordinaatorina ei jätka, sest oleks keeruline põhjendada, kuidas jätkab koordinaatorina mees, kes äsja aktiivselt uut tööd otsis.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles