Saluveer lahkub Otsa kooli juhi ametist juulis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli direktor Aarne Saluveer.
Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli direktor Aarne Saluveer. Foto: Martin Ahven / Õhtuleht

Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli juht Aarne Saluveer lahkub juuli lõpus ametist.

«Aarne Saluveer on esitanud lahkumisavalduse, tema viimane tööpäev Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli juhina on 31. juuli. Saluveer esitas lahkumisavalduse juba enne auditi valmimist,» ütles haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Aire Koik BNSile.

«Ministeerium on sõlmimas töölepingut muusikakooli praeguse arendusjuhi Harry Illakuga, kes peaks asuma ametisse 1. augustist direktori kohusetäitjana,» lisas Koik.

Postimees kirjutas aprillis, kuidas Otsa kooli õpetajad nõudsid Aarne Saluveeri lahkumist. Koguni 79 Georg Otsa nimelise muusikakooli töötajat andsid aprillis allkirja direktor Saluveeri umbusaldamise avaldusele, milles nõuti tema lahkumist koolijuhi kohalt.

Õpetajad selgitasid toona, et umbusaldusavaldus ei tulene niivõrd sellest, et kaotatakse rahas, vaid halb on see, et neile pole räägitud tõtt. 

Lumepalli pani mullu septembris veerema kooli uus palgakorraldus. «Probleeme on tegelikult palju, aga palgaküsimus on õpetajate jaoks olnud viimane piisk,» ütles muusikakooli õpetaja ning töötajate usaldusisik Hain Hõlpus aprillis Postimehele.

Nimelt said töötajad tema sõnul õppeaasta algul lubaduse, et palk tõuseb. Kui palk reaalsuses septembri lõpus laekus, siis selgus, et see oli paljudel hoopis langenud.

Põhjus oli selles, et Saluveer tegi septembris haridusministeeriumi 2013. aasta juhendist lähtudes töötajate töölepingud ümber. Muudatuste järel tõusid kutseõpetajate palgamäärad 20–25 protsenti, mis kergitas täistööajaga töötava pedagoogi töötasu paberil tõesti 1080–1330 eurole kuus.

«Aga» seisnes selles, et kui varem tuli täistöökoha saamiseks kõigil Otsa kooli õpetajatel anda 22 õppetundi nädalas, siis nüüd 26–30 tundi.

Pärast Postimehes ilmunud artiklit leidis ministeerium, et nende hinnangul rikkus Saluveer uue palgakorralduse rakendamisel seadust. Puudusi palgasüsteemi rakendamisel tuvastas ka muusikakoolis tehtud audit

Mais tutvustati muusikakooli koosolekul haridusministeeriumi tellimusel veebruaris läbi viidud rahuloluküsitluse tulemusi. 

Küsitlus näitas, et juhtimisega koolis kuigi rahul ei olda. Nii leidis pisut üle poole küsitlusele vastanud 59 töötajast, et juhtimiskultuur ei toeta töötajate tegevust ja arengut. Sama paljud ei nõustunud väitega, et direktori käitumine on teistele eeskujuks.

Kolmandik vastanuist leidis, et direktor ei pea sõna, pooled vastajad tundsid jällegi, et koolijuht ei hooli oma töötajatest. Samal koosolekul teatas senine juht Saluveer, et kool jätkab uuest õppeaastast uue juhiga.

Pärast teadet edastasid Saluveeri umbusaldanud õpetajad Postimehele läkituse, milles tänasid Postimehe uurivat toimetust, eesotsas pedagoogide mure avalikkuse ette toonud ajakirjanikku Tiina Kaukveret.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles