Milline peab saama Eesti meistrivõistluste medal?

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline neist on 2018. aasta Eesti meistrivõistluste medal?
Milline neist on 2018. aasta Eesti meistrivõistluste medal? Foto: EV100 portaal

2018. aastal tähistavad Eesti spordiorganisatsioonid ühiselt Eesti 100. sünnipäeva, riputades järgmisel aastal erinevate alade parimatele sportlastele kaela ühtse Eesti Vabariik 100 erikujundusega Eesti meistrivõistluste medali. Koostöös Eesti Vabariik 100 korraldusmeeskonnaga on EOK välja töötanud kolm medalikavandit, millest üks saab olema juubeliaasta Eesti meistrivõistluste medal. Milline, seda otsustavad spordirahvas ja fännid üheskoos suurel rahvahääletusel.

Eesti Olümpiakomitee esitletidu kolm medalikavandit on visuaalselt erinevad, kuid kannavad kõik samu väärtusi – rahvuslikkus, traditsioonid, järjepidevus.

Kavanditest on oma lemmiku välja valinud ka meie oma medalisaajad: Jaak Uudmäe, Erki Nool ja Tõnu Tõniste. Milline medalikujundus on sobivaim sportlastele meenutama oma võitu erakordsel 2018. aastal? Võidukavand selgub peagi!

Millise medali poolt hääletad sina?
Millise medali poolt hääletad sina? Foto: EV100 portaal

Olümpiavõitja ja üheteistkordse Eesti meistri, EOK sportlaskomisjoni esimehe Gerd Kanteri sõnul on tema jaoks Eesti meistritiitli püüdmine olnud alati oluline.

«Ühelt poolt on see alati sportlik väljakutse – tõestada, et olen omal alal Eesti parim, kuid samal ajal kannavad Eesti meistrivõistlused endas palju enamat. Spordivõistlusele omase õhustiku ja pinge kõrval on Eesti meistrivõistlusel alati tunda ja näha rahvuslikkust. Vardasse tõmmatakse sini-must-valged lipud, räägitakse ajaloost ja spordiala traditsioonidest,» rääkis Kanter.

«See kõik moodustab terviku ning sellest osa saamine sportlasena on oluline ja suur väärtus. On hea meel, et Eesti juubeliaasta saab spordirahva seas vääriliselt tähistatud. Spordialade ülene koostöö Eesti meistrivõistluste ühtse medalikujundusega on kaunis kingitus Eestile ning tugevdab ka Eesti spordikogukonna ühtsust,» lausus Kanter. 

Eesti meistrivõistlusi erinevates vanuseklassides korraldavad 67 spordialaliitu. Kokku antakse igal aastal välja ligikaudu 20 000 meistrivõistluste medalit.

EV100 korraldusmeeskonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul on Eesti spordiorganisatsioonid ja sündmuste korraldajad Eesti juubeliaasta tähistamisel head partnerid ja tegutsevad parem Eesti nimel südamega.

«Näiteks Eesti Vabariik 100 juubeliaasta tähistamine sai alguse 16. aprillil üle-eestilise rahvamatkaga, mille organiseerimisel lõi kaasa mitmeid spordiorganisatsioone ja liikumis- ning matkaentusiaste. Järgmine suurem algatus on täna esitletud Eesti meistrivõistluste Eesti 100. sünnipäeva erikujundusega Eesti meistrivõistluste medalite parimatele sportlastele kaela riputamine 2018. aastal.

Foto: EOK medalikavandid

Lisaks käivitub järgmise aasta alguses liikumiskampaania «Sajal päeval Terve Eesti eest!»  ning sügisel 2018. a antakse Eesti 100. juubeli raames välja ka Eesti spordiajaloo tervikkäsitlus mahuka raamatuna,» rääkis Rohumaa. Ta lisas: «Liikumise ja spordiga seotud sündmusi saab 2018. aastal EV100 programmis olema veel palju teisigi ja see kõik on kinnituseks, et sport ja aktiivne eluviis on lahutamatu osa Eesti riigi pärandist ning on oluliseks tugisambaks Eesti elu edasiviimisel tulevikuski.»

Rohumaa kutsus üles kõiki inimesi tähistama Eesti sajandat juubelit omapoolse kingitusega.

«Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva on oodatud tähistama absoluutselt kõik. Oma kingiidee, mida soovid Eesti juubeliks teoks teha, saab kirja panna veebilehel ev100.ee. Kingitusi saab teha kogu juubeliperioodi vältel kuni 2020. aasta veebruarini. See, milliseks pidu kujuneb ja kas juubel saab ka väärikalt tähistatud, on meie endi teha,» ütles EV100 korraldusmeeskonna juht.   

Eesti Olümpiakomitee töötab spordi katusorganisatsioonina tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ja liikumisharrastuse edendamise nimel, järgides olümpiaväärtusi ja ausa mängu reegleid. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted.

EOK sponsorid on PAF, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Toyota Baltic ja USS Security.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles