Elu tippklassi tsirkuse kulisside taga

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vene kiiged» on «Varekai» võimas lõpunumber. Kaasa löövad artistid Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest ja Austraaliast.
«Vene kiiged» on «Varekai» võimas lõpunumber. Kaasa löövad artistid Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest ja Austraaliast. Foto: Cirque du Soleil by Perla Global Media

Maailma suurim lavaproduktsioonifirma, tsirkusekunsti absoluutset tippklassi esindav Kanada trupp Cirque du Soleil pakkus Arterile erakordse võimaluse kiigata Vilniuses antud külalisetenduste eel ka kulissidetagusesse tsirkuselinnakusse, kust ei puudu muu hulgas pesumaja, töökojad, söökla ja spordisaal. Septembris jõuavad artistid Tallinna.

On neljapäeva õhtu, pool tundi enne esimese Vilniuse etenduse algust. Pidulikes riietes publik võtab saalis kohad sisse, et unustada enam kui kaheks tunniks argimured ja siseneda tõelisesse võlumaailma. Etenduse pealkiri «Varekai» ju väljamõeldud, eikusagil asuvat õnnemaad tähendabki. Selle looja Dominic Champagne kukkunud end vaat et vigaseks, ning sellest, kuidas päikesele liiga lähedale lennanud Ikaros kõigele vaatamata armastuse ja õnne leiab, lugu räägibki. Ehkki, olgem ausad, numbrid on omavahel vaid mõtteliselt seotud ja peab olema eriti hea fantaasiaga, et murdumise ja raskuste kiuste ülestõusmise lugu etendusest välja lugeda. Ent see polegi kõige tähtsam – tähtsaim on kõrgprofessionaalne tsirkusekunst, mida siinmail päris harva näha on saanud. Viimast korda käis Cirque du Soleil Eestis kaks aastat tagasi.

Püramiidi tehes kaob kostüümidelt alati nende lehvivaid osi, kurdavad õmblejad.
Püramiidi tehes kaob kostüümidelt alati nende lehvivaid osi, kurdavad õmblejad. Foto: Cirque du Soleil by Perla Global Media
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles