Ninasarvik õpib jooksma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kibibi pojaga õues.
Kibibi pojaga õues. Foto: Signe Kalgan

Homme kutsub loomaaed kõiki huvilisi vaatama, kuidas loomaaialoomad mängivad: toimub järjekordne loomaaialoomade elukeskkonna rikastamise päev. Juba kell 10 hommikul hakatakse loomadele jagama uusi ja põnevaid mänguasju, millest suur osa valmistati kevadisel muuseumiööl loomaaia külaliste abiga. Päeva ajakava on loomaaia kodulehel ja Facebookis.

Möödunud pühapäeval käis pisike ninasarvikutüdruk (pildil emaga) esimest korda õueaedikus ja magas pärast seda pika kosutava une. Neljapäeval pääses ta õue jooksma nii hommikupoolikul kui ka pärastlõunal. Kui püsib soe, tuuletu ja sajuta ilm, hakkabki ninasarvikuvarsake õues aega veetma niipea, kui uinakust ärkab.

Tänavu 20. jaanuaril inkubaatoris koorunud roosapelikan lubati linnutiikidele teiste pelikanide sekka. Selles vanuses näeb pelikaninooruk eriti värviline välja.

Loomaaia liigikaitseuuringute laboris sündis euroopa naaritsatel maikuu jooksul koguni kaheksa pesakonda kokku 30 pojaga. Paari pesakonda on veel oodata.

Kaelusmangabeide pere sai kauaoodatud täiendust esmaspäeval. Kolmapäeval sündis okassiga. Kaljukitsede-mägilammaste tallekeste ilmaletulemine veel ei lõpe.

Inkubaatoris väljus möödunud reedel munast vööthanetibu, teisipäeval kaks jääkosklatibu. Kolmapäeval aga koorusid tibud valgepõsk-laglede pesas linnutiikidel.

Pühapäeval saabus Leedust Klaipėdast Tallinna noor heledakarvaline isane alpaka. Esmaspäeval aga asusid vastupidises suunas teele kaks araraunat, jakipaar, karakal Naomi ja laste loomaaia alpakapoiss Inka.

Esmaspäeval sai otsa eaka baribali Hiti maine teekond.

Tuleval nädalal tasub tulla uudistama loomaaia kaameleid – 22. juuni on maailma kaamelite päev. Jaanipäeval, 24. juunil aga saab 30-aastaseks Tallinna loomaaia isane šimpans Pino. Sel puhul on kokku pandud väike fotostend, mis kajastab tema elukäiku. 1. juulil aga korraldab šimpanside vader Viasat Pino juubeli puhul vahva töötubadega perepäeva.

Juuli keskpaigani toimuvatele loomaaia hilisõhtustele ekskursioonidele on Piletilevis võimalik veel pääsmeid hankida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles