Sõmera kodu osa saarlastest kliente võivad kolida Kogula eakatekodusse

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare ametikooli dekoraator-stilistide neljas kursus maalis Sõmera Kodu puhketuppa jaapanipärase seinamaali.
Kuressaare ametikooli dekoraator-stilistide neljas kursus maalis Sõmera Kodu puhketuppa jaapanipärase seinamaali. Foto: Erakogu

AS Hoolekandeteenused kaalub Sõmera Kodu osa saarlastest klientide uue elupaigana praegust Kogula eakatekodu, kirjutab Saarte Hääl.

«Oleme koos Lääne-Saare valla esindajatega otsinud võimalusi, kuidas saaks enamik Saaremaa juurtega inimesi kohapeale jääda,» ütles ASi Hoolekandeteenused teenuste direktor Liina Lanno. «Kuressaare plaan on sama.»

Lanno sõnul saab Kuressaares endale grupikodu 24 ööpäevaringselt toetatud saarlast. «Ülejäänud 30–40 inimesele, kellel on Saaremaal lähedased, oleme mõelnud kohandada Kogula Kodu, aga tingimusel, et sealsetele praegustele eakatele leitakse samaväärne asenduskoht mõnes teises hooldekodus.»

Lanno lisas, et nende muudatuste osas käivad praegu läbirääkimised Lääne-Saare vallaga. «Ülejäänud Sõmera elanikel puudub Saaremaaga side ja nad asuvad elama mandril, lähemal oma lähedastele,» lausus Lanno.

«Nii palju inimesi, kui praegu Kogulas üldhooldusel on, suudaksime omavalitsuste hooldekodudesse paigutada küll – Lääne-Saare valla hooldekodu Saaremaa Valss ja Kihelkonna hooldekodu juurdeehitise baasil,» kinnitas Lääne-Saare vallavanem Tiina Luks, kes Saaremaa omavalitsusjuhtide nimel Sõmera klientide tulevikku puudutava teemaga tegeleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles